Top Advies is gecertificeerd aanbieder van de TMA Methode: een geïntegreerde systematiek voor selectie, ontwikkeling en beoordeling van medewerkers, waarbij de ontwikkeling van talenten en competenties centraal staat.

De TMA Methode omvat onder andere een talentenanalyse, competentiematch, teamanalyse, 360° feedback, cognitieve capaciteitenanalyse en beroepsinteresse-analyse. Met behulp van deze instrumenten nemen onze adviseurs assessments af. Bijvoorbeeld voor de selectie van een kandidaat, het meten van potentieel bij een medewerker of als start van een ontwikkeltraject.

TMA levert een gedetailleerde en onderbouwde persoonlijke blauwdruk op van de ‘gemeten’ medewerker of kandidaat. Dit geeft haarscherp inzicht in de talenten, mogelijkheden en te ontwikkelen competenties. Deze blauwdruk is waardevol bij de start van een organisatie-, afdelings- of teamverandering, maar ook in een individueel ontwikkeltraject.

 

Individuele coaching

Top Advies-coach Alexandra Middendorp over de TMA Methode als hulpmiddel in coaching: ‘De talentenanalyse van TMA geeft een betrouwbaar en objectief beeld van de kandidaat, met inzicht in de ontwikkelbaarheid van competenties. De objectieve uitkomsten van deze analyse geeft mij handvatten om de coaching gericht en persoonlijk in te vullen. Waar coaching voor mij om gaat is het verbreden en veranderen van de persoonlijke strategieën van mensen. Ik  laat mijn cliënten meer inzicht krijgen in hun normen en waarden; ze komen via hun competenties dichter bij hun kernkwaliteiten en hun gevoel, waardoor ze effectiever gaan functioneren.’

 

Assessments voor de beste teamsamenstelling

Onze adviseurs gebruiken de instrumenten van de TMA Methode ook voor gerichte werving en selectie. Niet alleen om kandidaten een assessment af te nemen om hun geschiktheid objectief te beoordelen, maar ook om te kijken of een kandidaat binnen een team past. Een investering die zich terugverdient in een goed geolied en gemotiveerd team met enthousiaste medewerkers die elkaar aanvullen en van elkaar kunnen leren.

Wilt u meer weten over de TMA Methode, of wilt u weten hoe onze adviseurs deze in de praktijk gebruiken? Wij vertellen u er graag meer over. Laat hier uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Stuur ons een bericht

Wordt u liever teruggebeld?