Een succesvolle organisatie beweegt mee met ontwikkelingen in de markt en anticipeert daarop. Strategische keuzes om te reorganiseren, een nieuwe positionering te kiezen of anders te werken, hebben implicaties voor de inzet van medewerkers en voor bestaande processen. Nieuwe vaardigheden, andere vormen van samenwerken, bestaande processen die op de schop gaan – Top Advies heeft de kennis en ervaring om u te begeleiden en te faciliteren in dit soort ingrijpende veranderprocessen.

 

Vragen van klanten:

  • Hoe houd ik als directeur vertrouwen in de organisatie en mijn mensen als we verantwoordelijkheden lager in de organisatie leggen?
  • Hoe leg je meer verantwoordelijkheden lager in de organisatie? Welke stijl van leidinggeven past daarbij? Hoe weet ik dat de medewerkers deze verantwoordelijkheden ook nemen en ook echt aankunnen?
  • Hoe krijgen we als organisatie één visie en denken we over team- en afdelingsgrenzen heen?
  • Hoe breng je de medewerkers van twee fuserende organisaties samen?

 

Sturen op competenties

Bij competentiemanagement is de bedrijfsmissie en –strategie altijd ons vertrekpunt. Hoe kunnen we die vertalen naar aansprekende en motiverende resultaatafspraken op het gebied van prestaties, gedrag en ontwikkeling?
Top Advies heeft een methode ontwikkeld om samen met medewerkers per functie de essentiële competenties te selecteren. De stap naar een Persoonlijk OntwikkelPlan (POP) is dan snel gemaakt. Deze POP’s vormen op hun beurt een belangrijke schakel in de plannings- en beoordelingscyclus. Desgewenst kunnen wij leidinggevenden trainen in competentiegericht coachen. Als wij de kans krijgen, bouwen wij het beoordelingssysteem graag uit naar een performance managementsysteem, waarmee organisaties hun resultaten nog gerichter kunnen beïnvloeden.

 

Organisatieontwikkeling = talentontwikkeling

De ontwikkeling van de organisatie en talentontwikkeling gaan hand in hand. Een organisatie die in verandering is, kan immers nieuwe ruimte bieden aan groeiend talent. En andersom krijgt de organisatie een nieuwe dynamiek als talenten zich ontwikkelen. Top Advies biedt talentontwikkelprogramma’s en coaching op maat: organisatiebreed, per afdeling of team en individueel.

 

Wilt u weten hoe u de prestaties van uw onderneming en uw medewerkers kunt verbeteren? Top Advies helpt u verder! Laat hier uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Stuur ons een bericht

Wordt u liever teruggebeld?